#nnadsfoot img {display: none;}

Thursday, May 1, 2014

KILANG PROSES NOUR AIN SKINCARE

Posted by Ireenmia at 2:02 AM
Tahukah anda, kebanyakan produk kecantikan dipasaran sekarang produk yang dari luar negara dan dibungkus di Malaysia?? Memang tidak salah tapi kalau jadi apa-apa masalah kat kulit, kita mesti nak refer balik. Ada juga produk yang tidak nyatakan bahan-bahan yang digunakan. Kalau tak tahu bahan, kita lagi tak tahu samada produk ni menggunakan bahan yang halal ke tak. 

Lagi satu, perasan tak, atau pernah tak korang dah try macam-macam produk kan? Tapi bila tengok tekstur cream atau apa2 produk yang sama dengan produk brand lain yang korang pernah pakai sebelum ni?? Ada yang krim malam brand X sama dengan krim malam brand Y. Bau pun sama. Kenapa?? Sebab, produk brand X dan Y ni dari 1 kilang yang sama. Memang ada kilang yang proses produk kosmetik mengikut kehendak korang. Boleh pilih sendiri. Takde speciality. Kebiasaanya produk ni tak nyatakan bahan yang digunakan sebab bahan diimport dari luar negara, yang murah bahan dari China dan Thailand.

Macam produk Nour Ain ni, ada kilang sendiri, produk pun dibuat oleh orang Bumiputera, Islam. Jadi, jangan ragu-ragu untuk pakai Nour Ain ni. Memang selamat, kalau ada apa-apa masalah besar pun bole datang untuk rujuk jumpa Kak Su bincang ke apa, sekurang-kurangnya kita boleh tengok depan mata kita sendiri bahan yang digunakan. Ada yang cakap bahan ni dari Thailand tau, sampai hati...Made in Malaysia okayy :)

 NOUR AIN dihasilkan oleh ELSUHAZ (M) SDN BHD  yang beroperasi di alamat:


Nour Ain Beauty Care
ELSUHAZ (M) SDN BHD.(co.no. 938136-U)
No: 58,59&60 (Plot 16,17&18), Bangunan Pejabat Nour Ain,
Jalan Seri Jenaris 1,
Taman Seri Jenaris,
Tikam Batu, 08000
Sungai Petani,Kedah D.A.



Ok, sekarang ni Ireen nak bawak korang jalan-jalan pergi kilang Nour Ain Skincare. Yelah, kilang kat Kedah, yang duk jauh susah nak datang kan.. Gambar ni adalah hak milik Nour Ain Beauty Care Fasihah & Elsuhaz (M) Sdn Bhd. Jom kita tengok...Tujuan Ireen letak gambar ni adalah untuk memberi keyakinan kepada semua pengguna bahawa Nour Ain Skincare adalah produk yang selamat, bersih, halal dan berkesan insyaAllah..

VIDEO ESKLUSIF PENGILANGAN PRDUK NOUR AIN SKINCARE
JOM TENGOK. KLIK SAYA
Proses meletak sticker Nour Ain pada sabun

Inilah mesin yang digunakan untuk membuat sabun

Mesin ni digunakan untuk pembentukan sabun

Packaging Area

Changing Room. Semua pekerja wajib memakai uniform dan penutu kepala. Kebersihan sangat tiptop

Soup Moulding Area

Liquid Mixing Area ni untuk proses buat mcm cream, toner, serum dll

Night Cream dan foundation masuk ke dalam kotak sebelum di repack

Sabun Nour Ain, geram je kan tengok sabun ni. Oren sangatt

Pengisian Toner pakai tong air je uolss, manual tau... InsyaAllah akan datang lebih moden

Menyediakan barang yang dipesan oleh stokis. Kalau dealer tak perlu pesan dari kilang. Cari mana-mana stokis yang berdekatan untuk dapatkan stok

Proses packing Set 3 in 1

Produk yang siap dimasukkan dalam kotak untuk dipos ke stokis

Raw Material Room

Proses pengisian toner dalam botol

Pembungkusan sabun sedang dijalankan


4 comments:

Mohd Khairul Anwar on August 10, 2015 at 9:09 PM said...

Salaam Nour Ain

Saya nak tanya sama ada semua produk Nour Ain dibat sendiri di kilang ataupun ada juga OEM yang diimport? Terima kasih

Mohd Khairul Anwar on August 10, 2015 at 9:09 PM said...

Salaam Nour Ain

Saya nak tanya sama ada semua produk Nour Ain dibat sendiri di kilang ataupun ada juga OEM yang diimport? Terima kasih

Ireenmia on May 14, 2017 at 9:49 AM said...

Semuanya dibuat dari kilang Nour Ain sendiri

Bonda Sempoi on July 27, 2017 at 11:42 PM said...

saya nak tanya mcm mana nak apply kerja kat sini

Post a Comment

 

IREENMIA THOUGHT Copyright © 2010 |

Free Website templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos Onlinefreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesFree Soccer VideosFree Wordpress ThemesFree Web Templates